Newsfeed

Bala: Peppered with catchy hits that cross genres…..

Bala - Maleza

Maleza (Undergrowth) is the debut album from Bala, and some weeks ago it was released. The band released a visualizer for Rituais (Rituals) some weeks ago.

The almost hypnotic vocal melodies perfectly match the visual concept of the video, which was created by Josep Caballero (RSV Visual Studio).

The extraordinary songwriting duo Anxela Baltar and Violeta Mosquera are delighted to finally present you their most versatile and sophisticated album to date, Maleza. The album is peppered with catchy hits that cross genres from heavy fuzzed-out guitar riffs to poppy vocal melodies that engage the listener in a unique way! The track X,

Bala is a two-piece power house from Galicia, Spain. Their influences range from the different faces of grunge to the big names of punk or stoner rock. This unique blend of musical landscapes and pan-generational inspirations helped shaping the bands outstanding heavy sound and pays tribute to legends like Nirvana, Melvins, Fu Manchu and L7. The track Mi Orden (My Orden),

Bala is Anxela Baltar (vocals, guitars) and Violeta Mosquera (vocals, drums).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*