Newsfeed

Eclipser: With a dark and brooding sojourn through dissonant soundscapes….

Eclipser - Pages

Canadian blackened death metal combo Eclipser have signed a licensing deal with Wormholedeath for their EP Pages due for digital release on 13 08 2021.

A name derived from the all-obscuring sound they produce, Ottawa, Ontario’s Eclipser spews forth a foreboding polarity of soaring melodies and nightmarish dissonance, and coiled together to create a dreadful malaise of blackened death metal promised to starve the light of everything it touches.

Line-up:

Ryan Menard – Guitars, Vocals

Christian Beaupre – Guitars

Sebastien Choquette – Bass

Chris Joyal – Drums

Eclipser’s Pages is a dark and brooding sojourn through dissonant soundscapes that write with negativity and melody. The EP primarily resides in the black metal realm however, Eclipser also writes using techniques that are found in death metal, and even a bit of grindcore and maintain a formulaic style. According to guitarist/vocalist Ryan Menard, he personally strives to master what he does rather than trying to do it all.,

The band presents their first single from Pages. Entitled To Never Wake Again, the track is two and half minutes into the depths of uncertainty while enjoying both a pristine and bludgeoning experience of extreme metal.

«To Never Wake Again depicts the life-denying voice of reason that manifests internally when one’s existence is reduced to meaningless suffering. A depressive mentality that justifies taking the ultimate easy way out, offering the afflicted the suggestion of a painless solution. This song is the lowest point of the record, with punishing riffs and an overall negative atmosphere that builds towards a soulful and cathartic guitar solo. In short, we’re bringing the bad vibes». adds Menard.

Eclipser was founded in 2017 by Ryan Menard (guitars/vocals) and Christopher Joyal (drums), they are recommended for fans of Ulcerate, and Deathspell Omega.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*