Newsfeed

Birthday Greetings to Ian Anderson 74 years August 10.

Ian Scott Anderson was born 10 August 1947 in Dunfermline, Scotland. He is a British vocalist, guitarist and flutist. Since 1968, he has sung and played t in the rock band Jethro Tull.

Anderson has performed several times with several of the world’s major symphony orchestras, including the London Philharmonic Orchestra in the recording A Classic case from 1994. He has written, composed, arranged and performed his own music since he as a student together with Mick Abrahams helped start Jethro Tull.

His lyrics are known for their advanced prose and clear articulation while the music is melodic and in rhythmic style. One of Ian Anderson’s talents is his breadth in instrument use, both in rhythm, string and wind instruments.

Ian Anderson is one of the musicians I admire most, and in addition he seems to be a very nice man. I have been to a concert with Jethro Tull and it was the very best concert I have ever attended!

Some weeks ago Permafrost was rather enthusiastic because Jethro Tull now have completed a new album titled The Zealot Gene, which can be expected in early 2022.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*