Newsfeed

James Gelber: With an impactful, dynamic single…..

James Gelber – The Runaway

James Gelber, guitarist and vocalist, spent 6 years & 3 world tours with the heavy metal band, Hemlock. He’s opened for bands such as Korn, Slipknot & Slayer. While his roots are based in heavy metal, James has an appreciation for all music genres.

The Runaway is the debut original single from James Gelber. It follows his first single, a rock interpretation of Richard Marx’s Right Here Waiting.

«The song is a about how people feel when they want to run away. Escaping reality because they feel non-existent or invisible to the world around them. I want to let those people know that they are never alone and there is always someone there to keep you sane and to love you no matter what».

James Gelber’s solo releases follow a career in different roles of the music industry. From spending six years as a lead guitarist, touring with the heavy metal band, Hemlock, to working as the lead audio engineer at a studio in Lubbock Texas. He is no stranger to the realms of heavy music. Turning to follow his passion in the hard rock genre, The Runaway is an impactful, dynamic single that draws on the heavier genre influences whilst appealing to lovers of rock.

A high energy explosion erupts from the track. With heavily distorted guitars and powerful rhythms, the track charges forwarded with an intense momentum. From the catchy chorus hook through to the hard-hitting breakdown, ‘The Runaway’ doesn’t let up.

The Runaway marks a fantastic beginning for James Gelber as he establishes his sound, and having lit the creative spark, James Gelber is already working on his next release.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*