Newsfeed

Blood Of Indigo: Created to heal wounds, to embolden the imagination, and to escape from reality……

Blood Of Indigo - Dawn Of The Shaded World

Toronto based dark fantasy metallers, Blood Of Indigo, are offering a tantalising taste of their upcoming album Dawn Of The Shaded World with three free songs. The track Angelus, The Faceless Vampire is for free at Bandcamp, and you can listen for free HERE.

«Each song empowers you to break free from the shackles of the mundane and to immerse yourself in your imagination. Through our music, we will take you by the hand and bring you to another world; The Shaded World. This album was created to heal wounds, to embolden the imagination, and to escape from reality. Creating this album certainly did those things for us and we hope it could do the same for someone else. » – Alex Centorame

Following advice from Lindsay Schoolcraft to pursue his dream of being a metal vocalist, Alex Centorame formed the band originally in 2017 with Mariusz Syposz. Nathan Gross joined the line-up shortly after. Blood of Indigo’s name draws upon their respective meanings of passion and horror, and bravery and majesty to create a title apt for the dark, majestic project. Their creative influences spawn from metal bands including Dimmu Borgir, Children of Bodom and Dream Theatre, along video games such as Dark Souls, Hollow Knight and Bloodborne.

Delivered to your inbox over three days, each track explores characters and events within the fictional world created around Blood Of Indigo by Alex Centorame. From the dark and haunting to the epic and energetic, Blood of Indigo provide a powerful means of escapism through their music. Why not take a journey through elaborate tales of fantasy and horror.

Day 1: Angelus, The Faceless Vampire

Day 2: Sphynx, Collector of Eyes

Day 3: Anne Marie Indigo

 and Members:                       

Alex Centorame (Sen-Tor-Ah- Mee)  – Vocals/Lyrics

Nathan Gross (Grr-Oh-Ss) – Keyboards/Orchestrations

Mariusz Syposz (Suh-Pose) – Guitars/Drum Programming

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*