Newsfeed

Mariangela Demurtas: Fascinated by Dead Can Dance beauty and sadness!

Mariangela Demurtas - Opium

Mariangela Demurtas releases cover of Opium by Dead Can Dance

Italian singer Mariangela Demurtas (Vocalist of Tristania and Ardours) have released a stunning cover of the Dead Can Dance song Opium via her Youtube channel.

Mariangela commented «I think Dead Can Dance is one of the most amazing bands in the world.  I decided to sing this cover because I am fascinated by their beauty and sadness-My voice went open and free for the song, just the way I like it!».

Stay tuned for further announcements from Mariangela Demurtas in the very near future! Vocalist and songwriter, Mariangela Demurtas, is well known as the as lead singer of the Norwegian band Tristania, and her other project Ardours.

Having been singing from a young age, Mariangela Demurtas’s journey as a professional singer began in 2007 with Tristania, a pioneer of gothic metal in the world. During her time with Tristania, they released two albums: Rubicon in 2008 and Darkest White in 2013. Mariangela Demurtas has worked with well-known producers such as Waldemar Sorychta, Sasha Gerstner and Cris Cedeberg. Along with touring across continents and sharing stages with the likes of Moonspell, Dark Tranquillity, Orphaned Land, Timo Tolkki s Avalon and more.

Ardours began in 2016, formed by Mariangela Demurtas together with Kris Laurent, an old friend. They released an album on Frontiers Records in 2019 titled Last Place On Eart’ and along with their 2020 EP Eu4ia Ep. Ardours took to the stage with major names including Paradise Lost prior to the pandemic bringing a halt to further shows. Now they are waiting with eager anticipation to return to the live scene.

Mariangela Demurtas’s voice is powerful and versatile, complementing a wide range of musical styles. She wrote a solo album in 2013 but it remained unreleased, unsure of the musical direction to take. Initially choosing to release her solo work on Patreon, Mariangela is preparing to unleash her album into the wider world and make her solo debut in 2021.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*