Newsfeed

ToxicRose: Delivers classic Swedish trash glam metal sound…..

ToxicRose – Outta Time

Swedish dark sleaze metallers ToxicRose recently released their latest single Domination in March 2021. Now, they’ve followed it up with their brand new single Outta Time, out NOW via Crusader Records. The fourth single from the band, Outta Time, is a heavy track filled with melodic hooks that thematically dives into the darkness inside a person’s mind.

ToxicRose delivers that classic Swedish trash glam metal sound that they have become a world leader in. ToxicRose heavily appeals to fans of fellow Swedes Crazy Lixx, Hardcore Superstar, Crashdiet, and bands like Wildstreet, Black Veil Brides and Escape The Fate.

ToxicRose was formed in 2010, in Stockholm, Sweden. They instantly made a huge impression around the metal community. With their unique look and mix of dark sleaze and metal, ToxicRose has become one of the biggest names of their generation.

With hit songs like A Song For The Weak, Reckless Society and World Of Confusion, the band has made noise all over the world. Their self-titled EP and their first full-length album Total Tranquillity both became a huge sensation and received ravishing reviews worldwide.

In 2018 the band announced a new bass player, Johannes Sandberg, along with a brand new single.

The band signed a deal with Crusader Records (part of Golden Robot Global Entertainment) to release their sophomore album, scheduled for release 2021. The album contains the recent singles Blood On Blood and Remedy which proves once again  ToxicRose’s passion for big and epic songs with classic anthem like choruses.

 With their mind set out to bring back the big shows again, ToxicRose will always promise you a wild night filled with energy!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*