Newsfeed

Blind Channel: With Violent Pop….

Blind Channel - Balboa

Having recently signed a worldwide deal with Century Media and entering the single charts all over the globe with the single Dark Side – Blind Channel, rising new metal stars from Finland – release their equally beguiling follow-up single, Balboa!

Balboa’s powerful Eurovision predecessor Dark Side, with more than 40 million streams to date, set the bar incredibly high, but Balbo” is easily an equivalent triumph, striking another hammer blow to further establish Blind Channel’s very own brand of Violent-Pop.

The band comments:

«Balboa is a reminder of who we are – who we have always been. It’s a violent pop showoff about getting back up again and again, no matter how hard you’ve been hit. It’s us sticking to our vision without compromise. Underdogs are a dangerous species. This is a call to arms to every hardworking dreamer out there, and the soundtrack of our career so far. We keep coming back».

The release of the new single is also accompanied by a spectacular music video. Filmed in a boxing gym, it lives up to the promise of title.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*