Newsfeed

Sylfrekt Orkester: Et rungende JA….

Sylfrekt Orkester - Passe Udugelig

Frank Zappa stilte et relevant spørsmål for mange år siden, «Hører humor hjemme i musikk?». Svaret på det spørsmålet er et rungende JA! De fire musikerne i Sylfrekt Orkester har åpenbart masse humor det kan blant annet spores på bandbildet hvor de driver med ablegøyer. De bruker også T-skjorter som matcher kallenavnene, og som en bonus har coveret de samme fargene på de fire gammeldags omkledningsteltene fra stranden. Dette er et konsept som er gjennomført og noe jeg har stor sans for selv før jeg hadde hørt en tone fra bandet. 

Sylfrekt Orkester er nå aktuell med skiva Passe Udugelig og basert på det ovenfor nevnte er jo det en glimrende title. Passe Udugelig er ikke udugelig , men et melodiøst album men enkle catchy låter med nikk mot pønk og enkel og ujålete popdrenert rock. Tekstene har jo selvsagt mye humor, men det er jo bare naturlig fra Sylfrekt Orkester.

Sylfrekt Orkester er et punkband som egentlig spiller klassisk rock med et iherdig forsøk på å ha en viss popsensibilitet. Referansene kan uansett i all hovedsak sies å være alt det beste av norsk rock fra slutten av 80-tallet og fram til i dag med Jokke, DumDum Boys, Ingenting og Oslo Ess som de tydeligste.

Hele denne sulamitten er krydret med en nesten grenseløs dedikasjon til nord-norsk språk og livssyn. Så sterk er dedikasjonen at bandet har medlemmer fra både Nordland, Troms, Finnmark og vinterkolonien Spania. Lyrisk dreier det meste for Sylfrekt Orkester seg om de nære tingene som sykdom, livskriser, kjærlighet og irritasjon over hverdagens blekhet. Alt levert med sarkastiske snerr fra start til slutt!

Debutalbumet Passe Udugelig er et vaskekte korona-album da det var lite annet å ta seg til enn å begynne på et album da det var få muligheter for liveopptredener og gitarist Adrian Olsen ble sittende koronafast i hjembyen Vardø i 5 måneder. Albumet er spilt inn og produsert av bandet selv med en DIY-spirit som ville gitt enhver britisk 70-tallspønker tårer i øynene.

Albumet viser et visst spenn musikalsk, men går aldri langt fra bandets røtter. Den første singelen Sommerfugla er en enkel poppunklåt, mens låter som Ikkje Tjukk og Fire Ord har mer arv fra klassisk rock i seg, med heftige gitarriff og refrenger konstruert for allsang. Den klassiske balladen er selvsagt også inkludert i form av «Du og æ», som er en vitenskapelig skildring av hva som foregikk i sentrum av bandets hjemby Tromsø ca kl. 03.30 hver natt til Lørdag og Søndag før apokalypsen.

Sylfrekt Orkester er:

Thorbjørn «Gul» Reppe – Vokal og gitar

Adrian «Rosa» Olsen – Vokal og gitar

Juan «Grønn-turkisish» Vazquez – Bass

Erik «Blå» Ness – Slagverk

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*