Newsfeed

Drifting Sun: With dramatic, theatrical, and atmospheric music….

Drifting Sun - Forsaken Innocence

Drifting Sun are a UK-based prog studio project. Their music has been described as dramatic, theatrical, and atmospheric, in the true style of Progressive Rock giants such as Dream Theater, Queensryche, Genesis and Jethro Tull, to name but a few of the bands that influenced their sound. The band has been active since the early 90’s when keyboardist/composer Pat Sanders left his native France for England with bass player Manu Michael. On October 27 the band will release the album Forsaken Innocence and the track King Of The Country which was mixed and mastered by Leonidas Petropoulos. The band have teamed up with Dimitris Tzortzis who designed a fantastic artwork for the cover of the album.

Line-up on KingOf The Country:

Jargon – Vocals

Mathieu Spaeter – Guitars

Pat Sanders – Keyboards

John Jowitt – Bass

Jimmy Pallagrosi – Drums

Eric Bouillette – Violin on tracks 1 & 6; Guitars on track 8

Ben Bell – Hammond solo on track 3

Gareth Cole – Guitars on track 7

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*