Newsfeed

Spirit Adrift: Spreading their wings and soaring past any notion of nostalgia….

Spirit Adrift - Forge Your Future

The new masters of heavy metal are back! Not even a year after their fan-hailed album Enlightened In Eternity in 2020 Spirit Adrift return with yet another very good album. This time the gentlemen from Phoenix, Arizona put forward a 20-minute-long, three track EP that is titled Forge Your Future which is going to celebrate its release on Aug. 27th.

Tracklist:

1.    Forge Your Future (06:52)

2.    Wake Up (05:28)

3.    Invisible Enemy (07:32)   

From the start, Spirit Adrift was much more than an obsession for guitarist and vocalist Nate Garrett. It’s become a mission unto itself – a quest to re-cast the power and potential of melodic metal, doom and hard rock like the masters before him. With four albums behind Garrett and drummer Marcus Bryant, including 2020’s year-end-chart-topper Enlightened in Eternity, Spirit Adrift has vexed the legacies of Ozzy Osbourne and Metallica and cemented their own place in the pantheon.

Now, Forge Your Future finds Spirit Adrift spreading their wings and soaring past any notion of nostalgia. Tracks like Wake Up with its Crazy Train-esque drive, the mournful-yet-hopeful title track or the riff-ride of Invisible Enemy find Garrett & Co no longer students, but close to masters of their metallic game and torchbearers for a new generation of heshers, headbangers and heavy metal parking lot overlords.

Nate Garrett – lead & harmony vocals, guitar, bass

Marcus Bryant – drums 

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*