Newsfeed

Goad: Art in music….

Goad - La Belle Dame

Goad is art in music. The opera La Belle Dame was released May 7, 2021 on CD and digital and July 16, 2021 the vinyl edition was released. La Belle Dame is the new album to the Italian band Goad and the music is even more sophisticated, deep and fascinating than ever before. The sound is dark and the lyrics guide you through a dark labyrinth of emotional elements and pay tribute to the English poet John Keats. Goad delivers on the new album their own and subtle version of prog but is inspired of classic band as Van Der Graaf Generator, King Crimson, PFM, Procol Harum etc.

Tracklist:

1. The Haunted Palace In The Poe’ Land (4:02)

2. The Queen Of The Valley (6:36)

3. The Man In The Dreamland (5:18)

4. Magic Stairway Pt. 1 (4:27)

5. Magic Stairway Pt. 2 (2:07)

6. Magic Stairway Pt. 3 (4:31)

7. To Sorrow Good Morrow Pt. 1 (4:06)

8. To Sorrow Good Morrow Pt. 2 (6:57)

9. To Sorrow Good Morrow Pt. 3 (3:26)

10. To Sorrow Good Morrow Pt. 4 (5:38)

11. To Sorrow Good Morrow Pt. 5 (2:07)

12. The Sweetness Of The Pain Pt. 1 (3:55)

13. The Sweetness Of The Pain Pt. 2 (2:03)

14. The Sweetness Of The Pain Pt. 3 (3:35)

Goad is an historical group from Florence, Italy. The band was formed in 1974 and is the concept of the brothers Maurilio Rossi and Gianni Rossi. For more than a decade the group performed every night at the Space Electronic in Florence where it was noticed by Freddy Mercury (Queen) who brought it to the attention of managers and labels.

Goad moved onto the underground Italian market by 1988 and their major project was the transposition of Edgar Allan Poe’s lyrics in music combined to staging and dance. They self-produced Tribute to Edgar Allan. Poe.

In 1998 two other CD’s, Glimpse and Streghe the later being a theatrical work. Meanwhile – many unpublished works have been presented on the internet – such as a complete theatrical Opera (Il Minosse – now released as Goad 002 and available for purchase) .

There is also a rock styled CD – Dark Virgin as well as the soundtrack of the film La Scacchiera. La Belel Dame is Goad`s 11th album and the album comes three years after the album Landor.

Total Time 58:48

Line-up:

Maurilio Rossi – vocals, guitar, bass, keyboards, drums

Alessandro Bruno – guitar

Antonio Vannucci – keyboards

Filippo Trentastasi – drums

Francesco Diddi – guitar

Gianni Rossi – guitar

Martin Rush – bass, backing vocals, effects

Paolo Carniani – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*