Newsfeed

Dust Prophet: With heavy riffs; haunting vocals; fuzzy tones; weird sounds; monstrous…..

Dust Prophet - The High Capital

Inspired lyrically by the epic poem Paradise Lost by John Milton, The High Capital is the first single featuring the revised lineup for Dust Prophet.

Dust Prophet offers heavy riffs; haunting vocals; fuzzy tones; weird sounds; monstrous beats. Take our hand and walk through the smoke… Dust Prophet will release their upcoming album which is set to come out in spring of 2022.

Drawing inspiration from humanity’s fragile existence, as well as genre-defining bands like Black Sabbath, Kyuss, Electric Wizard, Tool, and Clutch is poised to take the stoner & doom metal world by storm.

Guitarist and vocalist Otto Kinzel commented:

«I have always loved apocalyptic literature and the vivid imagery that comes from it. Paradise Lost is a legendary piece of literature that has inspired countless artists, and I’m no exception. I wanted to write lyrics that explored the regret of our decisions, and that “oh I really screwed up“ realization that comes with self-reflection and hindsight. You can see how Lucifer goes through this process before finally accepting his fate, which is a fate he brought upon himself.  Even though it’s a work of fiction, I relate to that feeling, as I’m sure many of us do. So lyrically The High Capital is about the story of the Fallen Angel, but it’s also about my own personal regrets and having to accept that I have made my own fate«C».

Line-up:

Otto Kinzel- Guitar/Vocals

Sarah Wappler- Bass/Keyboards

Tyler MacPherson- Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5848 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*