Newsfeed

Groome Epoch: Wiyh all-star cast of uber cool musical iconoclasts…..

Groome Epoch - Soft Explosion

Groom Epoch is Richard Ploog plus former members of The Go-Betweens, Died Pretty and Lime Spiders (Amanda Brown on violin and auto-harp, Brett Myers on lead guitar, John Hoey on keyboards, Phil Hall on bass, and Ash Wanders on rhythm guitar). Embraced internationally, Groom Epoch is a creative platform for former Church drummer Richard Ploog. Their new single Soft Explosion is available now on all digital platforms via Golden Robot Records.

Soft Explosion (mixed, mastered and co-produced by world acclaimed David Pendragon at Canberra Studios) is a lush rockist’s soirée into the ins and mostly outs of a lunatic’s thought projection, coming at you from the bubbling cauldron that is Richard Ploog’s imagination.

This song evokes various scenescapes throughout the panoramic lyrics, backed by the acclaimed musicianship of the rock royalty elite of Australia.

This eclectic group has remained under the radar doing select shows, but have taken a full about face to expose themselves to a greater global audience through the release of their upcoming album, Initiation, on Golden Robot Records. Showcasing the diverse talents of singer/songwriter, drummer and producer Richard Ploog, backed by the awesome talents of some of Australia’s most iconic musicians.

Groom Epoch is an all-star cast of uber cool musical iconoclasts, combining their talents creating a super stellar sound. This world class collective are paving the way for a bright tomorrow.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*