Newsfeed

Insomnium: The new music might grow in the darkness and misery of the quarantine….

Insomnium - Argent Moon

Finnish melodic death metal pioneers Insomnium present their new single The Antagonist and announce the release of the Argent Moon EP, which will be released worldwide on September 17th, 2021 via Century Media Records.

Like the previously released singles – The Conjurer and The Reticent – The Antagonist is one of the four songs which will be featured on this EP.

Frontman Niilo Sevänen about how the Argent Moon EP came to be:

«When the Corona outbreak forced us to cancel all the tours and shows, we pretty soon adopted a mindset that we better do something and keep ourselves in motion. We wanted to try how the streaming shows might work. We wanted to see what kind of new music might grow in the darkness and misery of the quarantine. And soon these vibes were channeled into songs that came to be the Argent Moon EP».

«We wanted to try something a bit different so all the four songs on this release represent the softer side of Insomnium. The ballads and the mellow tunes. Acoustic guitars and clean vocals. The sorrow and agony that creeps into your heart when the nights grow longer. But fear not, we haven’t changed our style. Next album will be something different again. We used all the ballad ideas here so maybe it will be pure blast beats. We shall see».

The Antagonist video is something new and fresh too, since we worked with director & mastermind Ville Lipiäinen for the first time ever. The result is a bit different kind of Insomnium montage.”

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*