Newsfeed

Mandoki Soulmates: Carrying the prog-rock spirit deep within….

Madokis Soulmates - Utopia For Realists: Hungarian

Mandoki Soulmates Konzert; Budapest, Hungary; 21.08.2021; Al di Meola; Leslie Mandoki; Richard Bona; Tony Carey; Mike Stern; Bill Evans; Randy Brecker; Till Brönner

Mandoki Soulmates are set to release a brand-new expanded version of Mandoki Soulmates Hungarian Pictures suite, released under the title Utopia For Realists: Hungarian Pictures on the 24th September 2021. With just under a month till release, they have launched a video for the track Barbaro,

Leslie Mandoki comments: «Carrying the prog-rock spirit deep within, Barbaro is the instrumental highlight of the album, bringing out the genius of the performing artists when they play expressive soli to each other and ignite fireworks of improvisational art. You could hear the pure joy of living and playing! «C».

A week and a half ago, thousands of enthusiastic fans celebrated the stage return of the Mandoki Soulmates in front of St. Stephen’s Basilica in the heart of Budapest, where they performed Utopia For Realists: Hungarian Pictures in full, ahead of its release in September. After the pandemic break, this was the legendary band’s first performance since their show at the Berlin Concert Hall to celebrate the 30th anniversary of the fall of the Berlin Wall. Get a taste of this incredible evening here:

Alongside the original remixed and remastered music, a brand new Blu-ray audio-visual album will be released, combining the recording of the concert film of the 30th anniversary of the fall of the Berlin Wall with an impressive cinematic realization of the individual musical episodes. It also provides exclusive insights behind the scenes of the Soulmates production live and in the studio, a making of. The album will also be released as a standalone Gatefold 2LP+CD+LP-Booklet, and a standard CD jewelcase.

Watch the recently released video for the track Sessions In The Village here:

On Utopia For Realists: Hungarian Pictures, Leslie Mandoki plays together with Ian Anderson (Jethro Tull), Jack Bruce (Cream), Nick van Eede (Cutting Crew), Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band), Bobby Kimball (Toto), David Clayton-Thomas (Blood, Sweat and Tears),

John Helliwell (Supertramp), Al di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, Cory Henry, Richard Bona, Tony Carey (Ritchie Blackmores Rainbow), Jesse Siebenberg (Supertramp), Steve Bailey, and Julia Mandoki.

Mandoki Soulmates staged a global live stream event earlier this year which has achieved over half a million plays on Youtube and over 700.000 on Germany’s leading TV channel ARD since its release. Watch it in full here:

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*