Newsfeed

Kaiser And The Machines Of Creation: Welcome to the Machine!

Kaiser And The Machines Of Creation – Flower And Lies

Paul Kaiser & The Machines of Creation

Kaiser And The Machines Of Creation is the brainchild of Australian songwriter/vocalist/guitarist, Paul Kaiser.

Now, in it’s third incarnation, the outfit has released it’s debut album, Flowers And Lies. The nine song release is an eclectic mix of soaring, melodic, hook-laden classic hard rock, expertly blended with the roar of the new. Welcome to the Machine! The track Institute,

All 9 songs in their conceptualized form and running order, but we would also be thrilled if you were to even just grab a song or two that caught your ear!

Flowers And Lies is as mentioned above the debut album of Australian hard rock sensations Kaiser And The Machines Of Creation, the brainchild of songwriter, vocalist and guitarist Paul Kaiser. Now in its third incarnation, the Australian outfit is releasing their debut album, featuring nine tracks with an eclectic mix of soaring, melodic, hook-laden classic hard rock, expertly blended with the roar of the new.

The band was originally founded in 2002 and have since gone through different trials and tribulations that led them to this new beginning full of surprises!

After two line-up changes, the second of which recorded the bulk of the album, Intraspection in 2008, (the first line up recording ‘Possession’ among a host of demo’s to be included on Intraspection, Paul Kaiser recorded the purely instrumental album, Universal Mind in 2011.

 He followed this shortly after with the tribute album – The Ronnie James Dio Tribute Album by Paul Kaiser And Friends.This incorporated a bevy of Australian hard rock vocalists, recorded by Paul in his personal studio.

Around 2011, Paul met bassist, Steve Anderson and have since that time, worked towards the look and presentation that would become this 3rd incarnation. Paul, a solo writer, had already begun prepping for the current release, ‘Flowers and Lies’  but it was 2017 before he had wrapped up the writing, and had felt satisfied with the new material and it’s subject matter.

The new line-up, featuring Simon Timoshenko on drums and Matt Redmond on keys, was  put into place and began rehearsing for the studio.

Band line-up:

Guitar and Vocals – Paul Kaiser

Bass – Steve Anderson

Keyboards, Grand piano – Matt Redmond

Drums – Simon Timoschenko

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*