Newsfeed

Ersedu: Means both a savage beast and a mischievous person…..

Ersedu - Bestia

Ersedu  is a symphonic death metal project filled up with noir cinematic epics of Antiquity. Their music is mainly inspired by Septicflesh, Devin Townsend, Alan Silvestri, Gustav Holst, Jerry Goldsmith. Each song is an endless worship to the beautiful darkness, a story told with sensual clean vocals, otherworldly growls, and massive orchestral arrangements.

The band states, «October 21, together with Ignea, we’re dropping a concept split EP Bestia about the human nature of Ukrainian mythological creatures and the world’s duality. In Ukrainian, Bestia\ (Ukr. «бестія») means both a savage beast and a mischievous person».

On this record, you will find songs by both bands, including Bosorkun and Mermaids that you’ve already heard.

Mermaids is a song about Ukrainian mavkas (sirens) who cannot find their place anywhere: neither on the shore nor in the waters. Just like humans, they are bored when their life is in balance, and they’re trapped in the problems that they create on their own. This song features both bands and is also accompanied by a cinematic music video that will premiere on September 15.

The album will be available on all streaming platforms, CDs, and vinyl.

In 2011, Ersedu released a full-length album NC-17 and took a break that ended up lasting 9 years. In the meantime, the Ukrainian duo was working on other projects as composers and orchestral arrangers.

Ten years of friendship with Ignea and Covid-19 pandemic 2020 opened a new chapter in the metal life of Ersedu. Prepare to dive into the BESTIA! A previous track 1001,

  1. Bosorkun / Ignea
  2. Magura’s Last Kiss / Ignea
  3. Mermaids / Ignea/Ersedu
  4. Black Garden / Ersedun
  5. The Eaters of the Sun / Ersedu
  6. The symphony Of Bestia / Ignea / Ersedu

Link:
Facebook

Homepage

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*