Newsfeed

Raizer: We hear the anthem of the new world….

Raizer - Resurrection

Raizer’s second full-length album Resurrection masterfully blends influences from modern rock, metal, and drum and bass for a sound that is unmistakably their own. This high-octane recording includes all of the band’s recent hit singles, including Phoenix, Explode, and Free, along with new, never-before-heard creations. Resurrection is out now on all platforms from independent electronic rock label FiXT Radium.

«The world has changed forever; we must be reborn for a new life. And we hear the anthem of the new world, it sounds in our hearts!» – Raizer

The rise of Raizer begins in Eastern Europe, as four human beings fight to survive the future apocalypse. The only weapon at their disposal – the electronic / rock music hybrid music they’ve created to push back the encroaching alien invasion and ignite the hearts and minds of the last remaining members of the human resistance.

 Each single from Raizer can best be described as a battle of musical styles in a high energy onslaught of bombastic synths, biting guitars, uplifting melodies, and resonating vocals that come together and deliver the optimism to stand up in defiance and the energy to make you dance, jump, and most importantly – fight. With an arsenal ranging from driving synth-wave, volatile drum n’ bass, anthemic rock and roll, caustic metal riffs and breakdown, and so much more – whatever kind of invasion you’re facing down, Raizer is the soundtrack to your survival.

Signed to FiXT in 2015, Raizer released their debut album, We Are The Future, in 2017 featuring aggressive, electronic drum & bass, intense guitars, bombastic synths and melodically resonant vocals. Their genre defying second album, Resurrection, dropped in late summer 2021, featuring the group’s hit singles,  Phoenix, Explode, and Free. Resurrection has garnered over 5 million streams, landing official playlists on Spotify, Apple Music, and Yandex. Raizer’s single Free appears on the acclaimed VR music rhythm game Synth Riders.

Tracklist:

1. Resurrection 02:21

2. Phoenix 04:28

3. Invisible 03:42

4. Explode 04:26

5. Precious 04:48

6. Sharp 03:48

7. In The Wind 04:35

8. Speed 04:08

9. Free 04:03

10. Weightlessness 03:52

11. Chaos 04:05

12. Wave Of Change 05:14

13. Two Minutes Before Dawn 02:5

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*