Newsfeed

Black Sites: With intricate guitar leads, powerful percussion and soaring vocals…..

Black Sites - Untrue

Progressive metal band, Black Sites, have powered through the previous year creating their new album Untrue with producer Sanford Parker, of Spirit Adrift/Voivod/Corrections House fame.  With all members recording separately, with exception of one track, the album is a testament to their capabilities.

The band comments: «Lost Tribes was one of the first songs we worked on for this album, and helped set the tone for the rest of the project. We sincerely hope you enjoy it».

Originally forming in 2016, Black Sites combine old school metal elements in with their sound and draw inspiration from a wide spectrum of artists such as Voivod, Thin Lizzy, and Black Sabbath to name a few. The new release follows their previous albums In Monochrome (2017), and Exile (2019) which made Angry Metal Guy’s #3 album of the year.

Untrue delivers intricate guitar leads, powerful percussion and soaring vocals. The album explores the variations of Black Sites’ sound from the dramatic opening Sword Of Orion, gradually building the anticipation to an intense climax, to the progressive nature of Echo Of A Lie, and the emotional performance of White Ashes. Exploring sophisticated melodies enhanced through delicious guitar tones and powerful vocals, Untrue is an enticing record.

Effortlessly entwining elements of traditional metal with progressive experimentation and their own distinctive style, Black Sites have produced a release with huge impact. From beginning to end Untrue reveals their creativity on a sojourn not to be missed.

Line-Up:


Mark Sugar – Vocals, Guitar
Ryan Bruchert – Guitar, Vocals
Garry Naples – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*