Newsfeed

Disconnected Souls: Genre breaking band…..

Disconnected Souls – Warring Elemants

Genre breaking metal outfit Disconnected Souls are re-releasing their debut EP ‘Warring Elements’ on CD, available worldwide.

«Disconnected Souls are happy to announce that we’re doing a limited-edition re-release of debut EP ‘Warring Elements’. We’ve been delighted and humbled in equal measure by the love and support which you’ve given us over the last year and couldn’t be more thankful for this!»– Fletch

Disconnected Souls aimed to combine three great pillars of music – metal, classical and electronic. The outfit have evolved past this to combine further styles and genres including rap sections. From the epic synth intro ‘Emergence’, flowing into the ethereal ‘Divergence’, through the utterly heavy of the title track and softer ballad that is ‘Shatter’, the EP explores a wide spectrum of the band’s capabilities.

The seven track EP tells the story of two opposing forces as they battle with each other and attempt to make sense of the world around them. It isn’t a straight-forward as good versus evil, it is far more complex than that.

«It’s not about the influences, but the way that the band puts them together into something more unique overall that makes them worth investigation. Their knack for experimentation really gives them an edge» ~ Dead Rhetoric

Line-Up:

♰ Patrick Lloyd: Vocals / Programming

♰ Holly Royle: Guitars / Vocals / Keys / Programming

♰ Matthew Simon Fletcher (Fletch): Guitars / Keys / Bass / Backing Vocals / Programming

♰ Tim Jenkins: Synths / Keys / Guitars / Programming

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*