Newsfeed

Morgarten: In search of battles and victories…..

Morgarten – City Of The Lost

The Swiss folk/black metal band Morgarten just released a video for Die Or Fight, taken from their new album Cry Of The Lost. That album lasts for more than one hour!

In search of battles and victories, Morgarten has been touring Europe since 2005. Besides several short European tours, Morgarten appeared on international festivals, like Occultfest (NL), Brainstorm Festival (NL), Devils Rock For An Angel (BE), Mannried Open Air (CH), Winter Armageddon (DE) and Rise Of Trolls (BE). Also, the band was asked as opening-act for Finntroll on their visit to Switzerland in 2018.

Morgarten now returns with their new album Cry Of The Lost, which surely won’t leave fans of folk- and black metal disappointed! The album was mixed by Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Amon Amarth) and mastered by Tony Lindgren (Opeth, Eluveitie, Sepultura). For the drums, Morgarten visited Fascination Street Studio’s to let David Castillo (Carcass, Opeth, Leprous) handle the recordings.

The result is a high-quality release that will please fans of bands like Ensiferum, Eluveitie and Wind Rose. Morgarten proves to be the leading folk- and black metal band from the French-speaking part of Switzerland and with their new album Morgarten is ready to march upon the European battlefields once more!

Track list City Of The Lost:

1.            Frères d’Armes   01:12    

2.            To Victory            04:36    

3.            Tales of My Lands            06:28      

4.            First Blood          04:38    

5.            Sons of Darkness              05:40    

6.            Oath of Allegiance           05:33    

7.            Peaceful Soul of the Dying            05:37    

8.            Die Or Fight        04:19      

9.            Backed to a Flayed Tree 04:33    

10.         Dawning of the Reborn  05:40    

11.         The Last Breath 06:19    

12.         Meeting the Almighty     07:39    

 Total time:         01:02:14             

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*