Newsfeed

Oscil: Make songs with tortuous structures…..

Oscil - First Step On My Moon

Oscil states, «we make songs with tortuous structures, like these sometimes arid paths which we do not know where they lead us, but which we take anyway, torn between amorous promises and the call of the travel First Step On my Moon is our full-length debut album».

Oscil are a progressive rock/metal/alternative founded in 2012.  Among their influences they identify Steven Wilson – Opeth – Radiohead – Jeff Buckley – Pain Of Salvation and PJ Harvey. Four years ago the band released the debut EP Never Ending Road.

Tracklist:

1. Harlem Shadows (3:43)

2. The Pact (7:28)

3. A Shropshire Lad (5:08)

4. You (5:41)

5. Romance (7:05)

6. The Heart Of A Woman (6:41)

7. First Step On My Moon (6:59)

8. Enter The Haze (6:03)

Total Time 48:48

Line-up:

Ingrid Denis – vocals

Florent Jeannel – drums

Aubry German – bass

Vincent Mouge – guitars & keyboards

   With

Bastien Brenot – saxophone (5)

Jean-Philippe Massicot – piano & keyboards (5)

Ludo Desa – vocals (6)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*