Newsfeed

Stonewall Noise Orchestra: With a fist-pumping and supersonic brand of heavy rock…..

Stonewall Noise Orchestra – Vol.1

Heavy Psych Sounds announce the reissue of the cornerstone debut album from Sweden’s prolific hard rockers Stonewall Noise Orchestra Vol.1 will be available on November 5th on colored vinyl, CD and digital, and you can hear their anthemic single Superfortress.

Stonewall Noise Orchestra or S.N.O., formed in 2004 in the industrial city of Borlänge, Sweden. They deliver a fist-pumping and supersonic brand of heavy rock with influences reaching from the haunting nerve of the delta blues to heavy metal. Vol.1 is their cornerstone 2005 debut album, initially released via Daredevil Records and featuring former members of Demon Cleaner and Greenleaf. This is 10 tracks of anthemic and straightforward stoner rock in the greatest Scandinavian tradition.

 Fifteen years after its release, Heavy Psych Sounds decided to give a new lease of life to this heavy rock masterpiece and make it available on vinyl again. It will be released worldwide on November 5th, and can be preorder in the following formats:

Tracklist:

1. Superfortress

2. An Epic Curse

3. Two Sides Of A Sin

4. As My Sun Turns Black

5. Freedoms Prize (Demon Cleaner cover)

6. Going To Clarksdale

7. Evolution?

8. High Octane Fever

9. Hill Street Madman

10. Sweet Queen

Hailing from Borlänge in Sweden, Stonewall Noise Orchestra embraces the trademark sound of Scandinavia’s greats to craft their own fire-driven heavy rock. In 2005, the band releases their debut album Vol. 1 on Daredevil Records. A year later, the microphone is temporarily passed over to John Hermansen (Mother Misery, Awesome Mahine), who also joins the recordings of their second album Constants In An Ever Changing Universe, released in 2008 on The Unit Music Company. Garnering great reviews from the rock and metal sphere, S.N.O. gets featured in Classic Rock Magazine and their “New music of 2009” compilation. Never idle, their third studio album Sweet Mississippi Deal sees the light of day on Transubstans Records in 2010, followed by more touring, including support slots for Warrior Soul, Blindside, Entombed, Brant Bjork, Mustasch and many more.

Stonewall Noise Orchestra`s fourth album Salvation is released in February 2013 through Transubstans Records. The band continues to travel Europe aboard their Volvo nightliner, yet in 2015, vocalist Lars Inge decides to leave the band. Tony Josefsson jumps aboard the orchestra and the madness continues… In 2016, they a worldwide deal with SPV/Steamhammer and release their fifth full-length  The Machine, The Devil & The Dope, to general acclaim.

In late 2017, the band is stricken by the cancer diagnosis of guitar player Micke Eriksson, who sadly passes away in April 2018. The loss is huge and the darkness seems bottomless. Against all odds, S.N.O. decide to complete the previously booked shows with help from Jonas Kjellgren (Raubtier, Roadhouse Diet). It’s only in 2019 that the band welcomes Mats Gesar (Thalamus, Astral Doors) on guitar to dive straight away into the studio to let the darkness and grief turn into music, leading to their 2020 full-length Deathtripper on Transubstans Records.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*