Newsfeed

Insomnium: Present a video to their brand-new song…..

Insomnium – The Wanderer

Today Finnish melodic death metal spearhead Insomnium present a video to their brand-new song, The Wanderer, off the Argent Moon EP, which was released today via Century Media Records and is from now on available worldwide on all digital platforms and in different physical formats.

Besides The Wanderer, the EP contains the previously released singles – The Conjurer, The Reticent and The Antagonist.

Frontman Niilo Sevänen about The Wanderer,

«The Wanderer is the fourth and final song on our Argent Moon EP. Composition by Markus Vanhala and lyrics by yours truly. Our goal on this EP was to try a bit different kind of songs and in this sense I believe ‘The Wanderer’ excels. I don’t think it really resembles any other song we have done before, yet it still sounds like Insomnium. The video was shot on Suomenlinna fortress island in Helsinki».

Finnish melodic death metal pioneers Insomnium present their new single The Antagonist and announce the release of the Argent Moon EP, which will be released worldwide on September 17th, 2021 via Century Media Records.

Like the previously released singles – The Conjurer and The Reticent – The Antagonist is one of the four songs which will be featured on this EP.

Frontman Niilo Sevänen about how the Argent Moon EP came to be

«When the Corona outbreak forced us to cancel all the tours and shows, we pretty soon adopted a mindset that we better do something and keep ourselves in motion. We wanted to try how the streaming shows might work. We wanted to see what kind of new music might grow in the darkness and misery of the quarantine. And soon these vibes were channeled into songs that came to be the Argent Moon EP».

httpswww.youtube.comwatchv=7NZIQB3PTHc&feature=emb_logo

«We wanted to try something a bit different so all the four songs on this release represent the softer side of Insomnium. The ballads and the mellow tunes. Acoustic guitars and clean vocals. The sorrow and agony that creeps into your heart when the nights grow longer. But fear not, we haven’t changed our style. Next album will be something different again. We used all the ballad ideas here so maybe it will be pure blast beats. We shall see».

httpswww.youtube.comwatchv=7NZIQB3PTHc&feature=emb_logo

«The Antagonist video is something new and fresh too, since we worked with director & mastermind Ville Lipiäinen for the first time ever. The result is a bit different kind of Insomnium montage».

httpswww.youtube.comwatchv=NEiTHHdOXlE

Insomnium line-up:

Markus Hirvonen – Drums

Ville Friman – Guitars

Niilo Sevänen – Vocals & Bass

Markus Vanhala – Guitars

Jani Liimatainen – Guitars & Vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*