Newsfeed

Tyler Kamen: Psychedelic prog from the big apple…..

Tyler Kamen - The Cassowary Manifesto

Tyler Kamen is a talented musician, and he use his talent to make very good and exciting music, and you could listen here if and agree or diagree?

Unlike many other prog artists Kamen stick to short song and his new album The Cassowary Manifesto consists of nor less than 20 songs! The Cassowary Manifesto is Kamen`s eight album and is a sequel to the album Mr. Loon and His Spectacular Machine, and the lyric continue from his last album  On that album Kamen do all the instrumentation and he sings very well. Kamen is a guitarist, singer, song writer, and music producer from the big apple also called New York.

Kamen states, «The Cassowary Manifesto is now available on all streaming sites. It’s time to reunite with Mr. Loon and Mrs. Trinket on a new psychedelic/prog rock adventure to find her lost cassowary and rescue it from Snafu the Poacher. Thank you to @sergiormduarte once again for the spectacular album cover! Really excited for everyone to hear this, happy travels! ».

Tracklist:

1. Prologue – Forest Of Ages (1:15)

2. The Cassowary Manifesto (3:53)

3. Chapter 1 – Mrs. Trinket Returns (0:54)

4. Exotic Birds (3:02)

5. Hibiscus Bloom (2:58)

6. Goose Is Loose (0:22)

7. Pandemonium (3:17)

8. Chapter 2 – Familiar Faces (1:22)

9. Mr. Loon’s Artifact Shop (3:26)

10. Polygon Morph (0:51)

11. Seeds (3:36)

12. Chapter 3 – Forbidden Temple (1:46)

13. Trials Of Thoth (3:42)

14. Hidden Passage (1:19)

15. Who Is Snafu? (3:23)

16. Chapter 4 – Strange Lands (1:51)

17. Paradise Lost (3:17)

18. Exhibit Z (1:14)

19. Snafu’s Animal Sanitarium (3:35)

20. Born To Fly (2:37)

Total Time 47:40

Line-up:

Tyler Kamen – everything

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*