Newsfeed

Nova Cascade: With fascinating musical landscape of flowing ambient and symphonic progressive sounds…..

Nova Cascade - Back From The Brink

The debut album Above All Else came three years ago, and encouraged of making music and get god response the band Nova Cascade came back with a much better album the following year entitled A Dictionary of Obscure Sorrows. Now two years later the band are back with their third offering Back From The Brink.

Nova Cascade are a truly international band and was formed in May of 2017 with musicians from Europe and the United States combined their talents. The band plays a ambient prog and more important the band develop rapidly and Back From The Brink Showcase a matured music. A music that the musical friends of Dave Hilborne and Hilborne himself have made a very interesting and fascinating musical landscape of flowing ambient and symphonic progressive sounds. The vocal is top notch and longing vocals integrated into the music and emphasizing the emotional underlying message the album delivers. This new album is with a much better production than before and with very well-played and varied songs.

Tracklist:

1. Rectify (2:44)

2. The Minutes After (6:19)

3. There Is Always A Way (2:42)

4. Phantom (4:24)

5. Classroom Keys (2:25)

6. The Hill (3:28)

7. Back From The Brink (10:35)

8. Long Winter (4:55)

Total Time 37:32

Line-up:

Dave Hilborne – Vocals, Synthesisers, Programming

Dave Fick – Bass

Charlie Bramald – Flute

Eric Bouillette – Violin, Acoustic & Electric Guitars

Lorenzo Poliandri – Drums, Percussion

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*