Newsfeed

Virial: If you’re in the mood for crushing mid-tempo riffs and stomach-churning vocals….

Virial - Transhumanism

With members residing in both Italy and Austria, Virial was formed in 2010 by brothers Christian Wieser (lead guitar) and Thomas Wieser (vocals/rhythm guitar). Soon after forming, the band would release a 3 track demo to introduce fans to their sound, and in 2015 they unveiled their debut full-length album Organic Universe. The 12 track album had a run time of over 40 minutes and was full of complex technical detail and intelligent songwriting.

The album was met with great acclaim from members of the press and from fans and eventually led to a record deal with Australia’s Vicious Instinct Records for the release of their sophomore album titled Transhumanism. The track March Of The Prometheus.  If you’re in the mood for crushing mid-tempo riffs and stomach-churning vocals, then you’re really going to dig this.

This new effort marks the debut of Philip Dollinger on bass and Stefan Rojas on drums, who along with the Wieser brothers have created a masterful death-metal album that will surely rival more seasoned death-metal bands either in terms of technical proficiency, intelligent song craft, or simple killer and brutal tunes.

This new effort was mixed at Mordor Sounds Studio by Hannes Grossmann and mastered at Woodshed Studio by Victor Santura and marks the debut of Philip Dollinger on bass and Stefan Rojas on drums, who along with the Wieser brothers obviously enjoy playing together.

Line-Up:

Christian Wieser – Lead Guitar

Thomas Wieser – Vocals/Rhythm Guitar

Philip Dollinger – Bass Guitar

Stefan Rojas – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*