Newsfeed

Unlikely Candidates: Has had a crazy year and a half…..

Unlikely Candidates - Gemini

The Unlikely Candidates recently released their new radio single for Gemini. The band has had a crazy year and a half with the success of their track, Novocaine, during an unlikely time with the pandemic and after nearly 15 years in the business and all signs point to another amazing year with the release of Gemini, a new album in the works, and their headline tour.

«Gemini is about the face we show the ones we love and the face we keep for ourselves, and all that is lost in translation between the two», states The Unlikely Candidates frontman Kyle Morris. «I was coming to the end of a relationship where I felt like I didn’t really know the other person because I never saw that true unfiltered side of them and they never saw that side of me. As the relationship fell apart the distance between those two faces got wider and it became a guessing game of what we were thinking and feeling. It finally ended and I never completely got to know who that other person was. We both had two faces but all we ever showed was one».

«We have never really cared what kind of song we wrote as long as it was good. We are big fans of The Beatles and Blur for that. So when we started writing for the album we took off all the filters and stopped caring what someone might want to hear from us and let our influences run wild. Out of that Gemini was born and it’s one of my favorite things we’ve ever done. Even though it may be one of the most different songs we’ve written in some respects, it also felt just as honest to who we are».

Gemini follows the release of The Unlikely Candidates’ previous radio singles, High Low and the band’s breakout song Novocaine.

The Unlikely Candidates is Kyle Morris (vocals), Brenton Carney (lead guitar), Cole Male (guitar), Jared Hornbeek (bass) and Kevin Goddard (drums).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*