Newsfeed

Mist Tower: Stoner Psychedelic rock from Odessa…..

Mist Tower - Obsession

Mist Tower – local underground band gathered to smoke and play music.  Stoner Psychedelic rock from Odessa.

Ukraine’s Mist Tower, Artyom Matiienko (vocals); Alexandr Hodosevych (guitar); Andrew “djentle.man” (guitar); Yaroslav Starovich (drums) and Simon Buzzkeeper (bass) describe themselves as a band who gathered together to smoke and play music.

 Obsession is a very satisfying and enjoyable EP, a collection of five songs that blends elements of heavy psych and stoner metal together with doom but does so without getting overly dark or dense, the band achieving this by allowing plenty of space within the compositions for them to breathe, still keeping things heavy but not over compacting everything so it all becomes a relentless dirge.

«Each of us tried to put in his own obsessions, which follow us every day. It found a way out partly in music, partly in lyrics. All our songs are about it, in some way we are obsessed with an obsession. It’s hard not to sing about it when you see all this waltz of life around. We were trying to understand how to set the guitars right, tried different methods, so we had to use math, physics, and even some occult rituals».

FFO Electric Wizard, All Them Witches, Kyuss, Mars Red Sky, and tracks recorded in More Music Club and mixed and mastered by Gennadiy Boychenko.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*