Newsfeed

Dust Prophet: Have always loved apocalyptic literature…..

Dust Prophet - The High Capital

Manchester, New Hampshire Dust Prophet released their new single The High Capital on August 19th 2021. The song is inspired by John Milton’s Paradise Lost and will be released on their upcoming album which is set to come out in spring of 2022.

 Drawing inspiration from humanity’s fragile existence, as well as genre-defining bands like Black Sabbath, Kyuss, Electric Wizards, Tool and Clutch, Dust Prophet is poised to take the stoner & doom metal world by storm.

Guitarist//Vocalist Otto Kinzel commented:

«I have always loved apocalyptic literature and the vivid imagery that comes from it. Paradise Lost is a legendary piece of literature that has inspired countless artists, and I’m no exception. I wanted to write lyrics that explored the regret of our decisions, and that “oh I really screwed up“ realization that comes with self-reflection and hindsight. You can see how Lucifer goes through this process before finally accepting his fate, which is a fate he brought upon himself.  Even though it’s a work of fiction, I relate to that feeling, as I’m sure many of us do. So lyrically The High Capital is about the story of the Fallen Angel, but it’s also about my own personal regrets and having to accept that I have made my own fate».

Line-up:

Otto Kinzel- Guitar/Vocals

Sarah Wappler- Bass/Keyboards

Tyler MacPherson- Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*