Newsfeed

Bizirik: More Chilean prog snacks!

Bizirik - Ceremonia II

The most well-known Chilean bands is Aisles and Fractal. But one necessarily not so famous and well-known band is Bizirik. That band offers a experimental music project, with roots of progressive rock, art rock and ethnic fusion, where change and innovation are part of its sound identity, navigating from rhythmic irregularity to psychedelic trance. He is a survivor, one more within the erratic journey of human beings on this earth. Committed to the evolution and the law of ethnic cultures. Bizirik is prog snacks from Chile.

Ceremonia II is Bizirik`s last effort and an album 11 songa, some short and some pretty long. 2020, the recent awakening of the insurgency of the vulgar, dormant decades ago in the oblivion of history and now branded as an alien troop, falls prisoner in the last generational capitalist experiment: a crude imperial slaughterhouse, backed by the usual belligerent vinegars. The mobsters of control and home seclusion of an untimely pandemic also conspired against other vagabonds, wandering with rage, who nevertheless survived with their insurgent and interstellar art. Concerted councils, apparent ramblings with hidden meanings, collaborations, releases, they were not drug issues or simple détente. They were a ritual, a Ceremony …

Recorded between November 2019 and November 2020, in Rancagua, Santiago (Chile), Los Angeles (USA), Leszno (Poland) and Mexico City (Mexico), mixed and mastered in Rancagua by Bizirik.

All the songs composed by Cristián Larrondo, except Tropelista by Cristián Larrondo and Rodrigo De La Prida. Wind arrangements at Matadero Imperial by Ramsés Luna, percussion arrangements at Vagabundo Otero and Vulgoinsurgencia by Juan Gronemeyer, guitar arrangements at Tropel Alienígena y Tropelista by Rodrigo de La Prida, drums arrangements at Beligerantes Vinagres, Tropelista y Ceremonia by Alfredo Smith, arrangements of transposed guitar and Chilean guitar in Concilio Concertado by Felipe Moreno.

Tracklist:

1. Matadero Imperial (5:20)

2. Vagabundo Otero (1:50)

3. Tropel Alienígena (4:35)

4. Vulgoinsurgencia (7:31)

5. Asunto De Drogas (1:09)

6. Beligerantes Vinagres (4:36)

7. Generación Experimental (2:34)

8. Reclusión  Domiciliaria (9:18)

9. Tropelista (5:48)

10. Concilio Concertado (3:04)

11. Ceremonia (7:04)

Total Time 52:49

Line-up:

Claudio Corcione: Guitar

Tomás Díaz: Chapman Stick

Juan Gronemeyer: Percussions

Fernando Jaramillo: Drums

Cristián Larrondo: Chapman Stick, Fretless Bass, Synthesizers and Sequences.

Ramses Luna: Synthetic Sax

Felipe Moreno: Transposed Guitar and Chilean Guitarrón

Oliver Moris: Guitar

Rodrigo Moris: Guitar

Rodrigo de la Prida: Guitar

Alfredo Smith: Drums

Julio Tobar: Traverse Flute

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*