Newsfeed

Kadabra: Delivering an upbeat swagger, caked riffey goodness……

Kadabra – Bean King

Says the band, «Inspired by one of our close friends, Bean King, the 3rd single from our debut album Ultra, differs from the other tracks showcased so far; delivering an upbeat swagger, caked riffey goodness».

Spokane, Washington heavy psychedelic rockers Kadabra present the upbeat and caked riffey new video for Bean King. Their debut album Ultra will be released on September 17th on Heavy Psych Sounds.

Kadabra delivers the eerie psyche crawl of acts like Dead Meadow and the heavy fuzzed riff grime of Black Sabbath. In fall the of 2020, they tracked their debut album Ultra with Dawson Scholz, and it is set to release this fall on Heavy Psych Sounds Records.

«Kadabra are furiously dedicated to making groovy, fuzzy, and fun music. Bean King is a track that’s a pure joy to listen to not only for its foot-tap-inducing main riffs or its high-spirited solo or the amazing energy the trio have together but for all of those things brought together into the whole that is the Bean King!»— Heavy Blog Is Heavy

 Written throughout the 2020 global pandemic, their debut album presents an aesthetic that nears that classic rock charm and energy. With a warm and sultry sound that weaves together the lysergic flow and fuzzy drive of modern psychedelia, soaring bluesy riffage and magnetic reverb-drenched vocals, Ultra is an all-killer-no-filler album in the vein of early All Them Witches, Black Angels, Dead Meadow and Fuzz.  Ultra out September 17th on Heavy Psych Sounds.

 In 2020, a year wrecked with cultural dissent and a global pandemic, fellow musicians and long-time friends Garrett Zanol (Blackwater Prophet) and Ian Nelson decided to start their own band. After retaining the talents of their favorite local drummer Chase Howard, the group got to work on writing an album that illustrates their current climate. Kadabra delivers the eerie psyche crawl of acts like Dead Meadow and the heavy fuzzed riff grime of Black Sabbath. In the fall of 2020, they tracked their debut album with Dawson Scholz, for a release this fall on Heavy Psych Sounds.

Tracklist:

01. Graveyard

02. Faded Black

03. Eagle 20’s

04. Bean King

05. Death

06. Coyote

07. Settle Me

Kadabra is:

Garrett Zanol – Vocals/Guitar

Ian Nelson – Bass

Chase Howard – Drums

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*