Newsfeed

Light By The Sea: With the greatest musical adventure they could ever experience…..

ht By The Sea - Only Death Makes Icons

Light By The Sea’s debut Abum Only Death Makes Icons to be released October 22.

Light By The Sea is a musical project of Eszter Anna Baumann, formerly known from the alternative metal band Ann My Guard (HU) and Davy Knobel, formerly known from the groove rock band Outside Revelation & Cloudmen (NL)]. After teasing their listeners with three singles and music videos, Light By The Sea can finally reveal their debut album title and release date by now. The record is entitled Only Death Makes Icons, which drops October 22 worldwide. An atmospheric teaser video has been added to these news, in which you can already listen to the first track of the album called A Transition In Time.

«Writing this album together was the greatest musical adventure we could ever experience. Stuck in our apartment during lockdown, we were surrounding ourselves with great icons in thought, who inspired our music and lyrics». The track Eleanor,

«We have been being nostalgic about the past, as the pandemic evoked a sort of obsession about the good old times within us. We think with a lot of people this has happened lately. Therefore we want you to dive into the forgotten sound with us and enjoy this musical ride together praising our eternal heroes. Cause remember: only death can make icons, humans just play God». The track Crimson Sugar,

Light By The Sea – a musical journey which wasn’t planned, but meant to be. Born during the quarantine times, this project is the lovechild of Eszter Anna Baumann and Davy Knobel, whose music consists of rock, avant garde and folk music elements with a catchy pop vibe. They recorded their first album with their producer Eddy Bopp this winter, set to be released October 22, 2021.

Getting inspirations from their musical role models — Dead Can Dance, U2, The Brian Jonestown Massacre, Phil Collins, Clannad, Fleetwood Mac and The Dandy Warhols —, they map a unique sound of self-discovery and self-realization in their artistic realm, in which a lot of listeners will feel comfortable with as Light By The Sea’s aim is to bring back the ‘forgotten sound’ with their music.

This is something completely different and something they are meant to be: Light By The Sea is the vision of a big production and they are ready to take over the continent’s coolest club and festival stages. Anna and Davy have already announced some of their upcoming shows, so make sure to follow them on their socials.

 Recorded, produced, mixed and mastered by Eddy Bopp

Light By The sea are:

Eszter Anna Baumann (HU / formerly known from Ann My Guard)

Davy Knobel ( NL / formerely known from Outside Revelation & Cloudmen)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*