Newsfeed

Bader Nana: With version 2.0!

Bader Nana – Wormwood II

There are six metal bands from Kuwait, and all are active. Within prog, there is only one band, and that is Bader Nana. The band is originally from Lebanon, but has announced the transfer to Kuwait. So far, three albums have been released, and the fourth Wormwood II was released some weeks ago. On that record, Bader Nana has received help from four musicians. Bader Nana plays all instruments and he sing.

Facts:

– Violins by Nancy Alsafady on:

Long Story Short – Star Born – Journey Home – The Dream

– Backing Vocals by Omar Afuni on:

Earth 1974

– Guitar Solos by Adel Al-Qattan & Ramzi Ramman on:

Desperate No More

– Lyrics by Adel Al-Qattan, Omar Afuni & Bader Nana

Brands:

Fender, M-audio, Musicman, Sterling, Yamaha, Boss, Shure, Roland, Presonus Studio one, Steven Slate & Slate Digital, Ozone 7, Native instruments, Cort, Waves, spectrasonics, Ernie Ball, Dunlop, Kawai, Perfect drums, Toontrack, Ample Bass.

Tracklist:

1. Long Story Short (7:00)

2. Star Born (5:35)

3. Mercury (5:39)

4. Same Old Song (5:23)

5. Awake (4:31)

6. Journey Home (2:33)

7. Earth 1974 (4:16)

8. Desperate No More (5:58)

9. Ordinary Life (4:34)

10. The Dream (8:26)

Total Time 53:55

The Kuwait-based Lebanese musician Bader Nana started playing music when he was 18 years old. With experience in playing various instruments in some local bands, he’s started on his feet with being influenced by lots of progressive metal or neo-progressive rock projects, and released his full-length debut album Wormwood in collaboration with his family and music friends upon his Bandcamp in September 2011. Now he is back with version 2.0 of the debut Wormwood.

Wormwood II is a very good album that are brimming with ultra-melodic music.  And the song Star Born for instance really proves that he has serious compositional skills.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*