Newsfeed

Rise Of Utopia: A wolf went by when I was playing the solo to No Red Roses…..

Rise Of Utopia – No Red Roses

Rise Of Utopia combines classic rock with some modern elements! The band was founded 2021 in Finland and now we got a global gang! New songs and how to play videos coming autumn 2021! The track No Red Roses,

Finnish hard rock band Rise of Utopia just released their new single No Red Roses, taken from their upcoming album set to be released at the end of the year.

Teuvo says, «My first loves were Elvis, Ritchie Blackmore and a Finnish band Hurriganes. Guitars used: Fender Stratocaster American Deluxe, Gibson Les Paul, PRS SE Mark Holcomb, Arvo Guitars».

«The band states, Full throttled Hard Rock From The Land Of Nothern Lights».

A wolf went by when I was playing the solo to No Red Roses. I deleted everything I had played until that and began the solo from a scratch. Maybe it doesn’t make any sense. Maybe that’s exactly how we should listen to the nature. Here the Sun sometimes never sets, sometimes it never rises. That’s the way I love it.

The songs and lyrics are written here in Finland. Jussi really gots an ear when it comes to writing melodies. Jupe gots the rhythm in his blood and soul. Just give him a bass and sit back to enjoy!

Finland is just a part of the truth.

You hear those hard rocking drums? They come from much southern, from the beautiful city of Lisbon. Every time  when Alex is ready with the drum tracks there is a common agreement… Whoa! The song just became better! The track Not A Chance,

And our keyboard wizard?  That magic comes from Mother Russia. Roman has opened up for bands like Helloween, Nightwish, Uriah Heep, Whitesnake…! We still miss John Lord… but on the other hand… Just listen to Roman!

It’s all about Europe? Nope! Say hello to Deibys from Venezuela! When he sings, you suddenly realize that rock’n roll is still alive and well! What a voice!

Line-up:

Teuvo (guitar/lyrics/songwriting)

Jupe (bass)

Alex (drums)

Deibys (vocals)

Roman (keyboards)

Jussi (songwriting/producing)

Link:
Homepage

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*