Newsfeed

David Minasian: Featured a who’s who of progressive rock royalty……

David Minasian - Room With Dark Corners / Summer's End

David Minasian releases double A sided single Room With Dark Corners / Summer’s End, out now on Golden Robot Records. 2020 saw the release of the landmark album from progressive art rock musician David Minasian. Titled The Sound of Dreams and released via Golden Robot Records, it featured a who’s who of progressive rock royalty.

David will be releasing Random Dreams: The Very Best of David Minasian Vol. 1 later this year, with his fans recently receiving a taste with the remixed double-A sided single The Sound Of Dreams and Masquerade, both of which will appear on the upcoming album.

Now, David Minasian offers up some more delicacies from the album in the shape of yet another double-A sided single; ‘Room With Dark Corners’ [Remix 2021] and ‘Summer’s End’ [Remix 2021], which is now available on all digital platforms.

 David Minasian enlisted the talents of Moody Blues vocalist Julie Ragins and Pentagram drummer Geof O’Keefe to help with the recording of Room With Dark Corners, a track from David’s most recent landmark studio album The Sound Of Dreams. 

One of the most compelling tracks from David Minasian’s symphonic rock masterpiece Random Acts of Beauty is ‘Summer’s End’, which is highlighted by the emotive guitars of David’s son Justin who delivers one of the album’s most powerful performances.

Both remixed tracks will soon be featured on the upcoming Golden Robot Records vinyl / digital release Random Dreams: The Very Best of David Minasian Vol. 1, due out later this year.

David Minasian is a keyboardist, vocalist, composer and producer who began classical piano training at the age of five. His critically acclaimed 2010 album Random Acts of Beauty became one of the biggest progressive rock releases of the year and featured a rare guest appearance by legendary guitarist Andrew Latimer of the English progressive rock band Camel. 

 David Minasian is also a motion picture producer, director and writer with over 150 credits to his name. He has worked alongside some of Hollywood’s elites including Academy Award winners Mel Gibson and Martin Landau, as well as many musical icons including Elton John, The Moody Blues, Alan Parsons, Kris Kristofferson and Three Dog Night.

David Minasian’s long awaited follow up album, The Sound Of Dreams, enlisted a virtual who’s who of legendary musicians including Moody Blues guitarist/vocalist Justin Hayward, Genesis guitarist Steve Hackett, Renaissance vocalist Annie Haslam, Yes bassist Billy Sherwood, Alan Parsons lead vocalist PJ Olsson, Moody Blues live vocalist Julie Ragins and Pentagram founding member drummer/guitarist Geof O’Keefe

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*