Newsfeed

Nepthisis: Will engulf fans in a shroud of the unknown!

Nepthisis – Spiral Hollow

Nepthisis is Lady of Veils & Goddess of Mourning. She is a dark songstress of the night, also known as Sheila Eden.

With immaculate songwriting skills and the perfect balance between dark cinematic, alt-rock, and melodic melancholy, Nepthisis unleash their darkness-fueled, chaos-driven album Spiral Hollow on January 21, 2022. The track Remnants Of You,

Spearheaded by multi-disciplined artist Sheila Eden, Spiral Hollow comes from a place below the surface where the sleepless and sinister dwell. Heavily inspired by Egyptian mythology and the twin goddesses Nephthys and Isis – from which the outfit garners their name – Spiral Hollow is transformed by the darkest of dreams and the most primal desires. Musically, this exploration takes on gothic nuances while abandoning any hesitation in exchange for a more aggressive spirit unbound by genres.

Sheila Eden comments: «During the pandemic, I took a deep, dark dive and unleashed my true honest, chosen sound and identity in an album under the dark goddess name & brand Nepthisis. The music is dark and heart-wrenching, and pairs with cinematic visuals and storytelling. This is my dream, and it’s coming to fruition. It feels exciting and vulnerable, daring and aligned».

Nepthisis dwells in the realm of modern female performers Chelsea Wolf and Zola Jesus -combining goth, industrial, electronic, and experimental rock. The musical influences are cross-genre with tonal qualities of hard-hitting 1990s groups Deftons, Massive Attack, Nine Inch Nails, My Bloody Valentine and How To Destroy Angelss.

Nepthisis is a multi-faceted and dynamic musical discovery that will engulf fans in a shroud of the unknown. Walk the uncharted path with Nepthisis.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*