Newsfeed

Sel Balamir: Can still feel the waves and smell the seaweed!

Sel Balamir - Swell

On the morning of October 12, 1984, the Provisional IRA detonated a powerful bomb at the Grand Hotel in Brighton, where leaders of the Conservative Party attended a conference. The bomb exploded near the then Prime Minister Margaret Thatcher’s room, but she escaped unharmed.

Sel Balamir is from Brighton, and he makes instrumental music that does not contain exploding bombs. On the contrary, it is an atmospheric space prog and with the smell of seaweeds etc.

Thomas Gelfer states on Bandcamp, «If I close my eyes I can still feel the waves and smell the seaweed. A great listen from start to finish. Favorite track on the album Swell Seagull.

JanetBjanet states,

«Feel like a Mermaid swimming in the shore of your Island.  Favorite track the title track Swell».

Sel Balamir is probably best known for his work as frontman for the band Amplifier.

Tracklist:

1. Swell (20:42)

2. Jacques Cousteau (11:13)

3. Seagull (9:26)

Total Time 41:21

Line-up:

Sel Balamir

Sel Balamir, music news, England,

Link:
Facebook

Music


Mu
sic

https://www.facebook.com/juan.lauda

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*