Newsfeed

Quercunian Camerata: Worked tirelessly searching its own style.

Quercunian Camerata - Ponce

Quercunian Camerata is a band based in Seville, Andalucía, Spain which is strongly influenced by symphonic/progressive rock and folk rock. Medieval and early music are also a reference frame in their compositions.

Sven B. Schreiber states on Bandcamp,  «The band shared in its news feed on facebook some time ago, they work slowly, but steadily on this magnum opus, and it’s unknown whether it was finished in 2017, 2018, or 2028. Well, 2017 and 2018 are history by now, so let’s see what happens in the next 10 years… whatever, the first three tracks are superb, especially the 10-minute song Mister God is the kind of epic I really like – long, but not long-winded, opulent, but not excessive».

Some months ago the album Ponce was released with 14 songs and more than an hour with music!

Tracklist:

1. Overture (2017) (2:56)

2. Nobleman – Act I (2018) (4:25)

3. La Taberna – Act I (2020) (4:14)

4. Mister Gold – Act I (2017) (8:54)

5. First Time – Act I (2017) (1:12)

6. Hidden Treasure – Act I (2019) (4:38)

7. Interlude I (2020) (2:21)

8. The Old Man´s Tale – Act II (2020) (3:16)

9. The Battle Of The 42 – Act II (2020) (5:28)

10. Interlude II (2020) (1:51)

11. Mothers Of Creation – Act III (2020) (7:33)

12. Death & Life Ritual – Act III (2020) (4:51)

13. Aqua Aeternam – Act III (2020) (4:06)

14. The Farewell – Act III (2020) (6:18)

Total Time 62:03

Line-up:

Alejandro Suárez – Voice, keyboards, drums, bass

Cristian Suárez – Drums, bass

Juan Sulis – Guitars

Andrés Gallego – Sax

Quercunian Camerata was born in 1992 under the name Estiva , with the purpose of making rock songs, folk, and was inspired by prog bands like Genesis, Camel, Yes, Led Zeppelin, Jethro Tull etc ….

After various name changes (Dharma, Eliphas Levi) the group has established as Quercus preserved three of the original musicians, Juan Sulis, (guitars), Cristian Suarez (drums and production) and Alejandro Suarez ( voice and vibraphonist).

Since its start Quercunian Camerata has worked tirelessly searching its own style.


Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*