Newsfeed

Sinsid: Stay safe, stay tuned!

Sinsid - Headless Ginder

The band Sinsid states «The track Headless Grinder is the third song with an official music video released from our upcoming 3rd album. The new album is currently scheduled for an early 2022 release, followed by live shows. Stay safe and stay tuned!».

The Norwegian town Haugesund is famous for the music festival Sildajazz which we can translate into English with herringjazz. The beautiful town also deliver some other music then jazz, and the band Sinsid plays old school metal. Sinsid returned with second album Enter The Gates, out on September 18.

Originally formed in 2012, Sinsid`s  influences include anything from the blues and rock to metal and Viking or thrash but the very core of the band is, unmistakably, traditional heavy metal. The band’s debut came out in 2018 and Mission From Hell triumphantly introduced Sinsid to the metal world and quickly gained the band a massive new following, with reviews referring to the album as «good old, honest, working class metal» and «couldn’t be more metal if it was hammered over an anvil! ».

The band now continues its… mission, as it prepares to unleash its next offering which is yet another fine release of pure old school heavy metal! All the elements that one can expect are there; from the catchy choruses and fist-raising anthemic tunes to the raw hellish vocals and of course that nostalgic 80s vibe throughout!

Album track listing:

1. Rise of Fury

2. Enter The Gates

3. Fighting With Fire

4. Hail to the Gods

5. Point of no Return

6. 666

7. Dawn of Night

8. Roll the Dice

9. Freedom of the Sea

Sinsid line-up: Terje Singh Sidhu – Vocals, Sten Roger Knutsen – Lead Guitar, Even Håvold – Rhythm Guitar, Grezgorz Urbanski – Bass and Robin Wick – Drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*