Newsfeed

Invading Chapel. With plenty darkness and sadness…..

Invading Chapel – Mina Herker

Invisible Chapel from France offers a beautiful music with their gothic/ dark metal and with aa fair and fascinating amount of darkness and sadness. Now the band present their new single Mina Harker taken from the album Ghostly Rock Season, released last year. Cover design by Jean-Paul Ferrer and Loïc Malassagne.

Mina Harker was written, performed and produced by Loïc Malassagne (Vocals, Bass, Guitars & Keyboards) at Pleine Lune Studio except Drums by Jim D, Mina voice by Lull Angel and Mastering by Pierre Houllier at Roots Notes Studio. Video with images of the film Horror Of Dracula (1958). FFO Type O Negative, Moonspell, Paradise Lost, Tiamat.

Invading Chapel has been founded in 1996 by Loïc Malassagne (vocals and Instruments) near Lourdes in France. From the beginning of this project there has been five albums and several compilations for magazines and labels as Guitar Part, Hard ‘n’ Heavy and more… After a period of work with some members who will give two albums and several concerts, he’s currently working on the next album

Written, performed and produced by Loïc Malassagne (Vocals, Bass, Guitars and Keyboards) at Pleine Lune Studio except Drums by Ludovic Rouix and Jim D and Mastering by Pierre Houllier at Roots Notes Studio, Guitar Solos on Her Last Season, At Nightfall by Jan D (Elan 16), female voice on Mina Harker, Paris Spleen by Lull Angel and It’s No Good”(Martin Gore) © EMI Music Publishing Lts.

Invading Chapel is a Gothic Metal project created in 1996 by Loïc Malassagne near Pau ( France ). That same year, a first demo “Invading Chapel” comes out and reveals the song “Dark Christ” on Guitar Part magazine compilation.

In 1999, another self-produced album Songs Of The Night comes out of the dark and will be the demo of the month into the Hard ‘n’ Heavy magazine (The song “Zombie Night” appears on the sampler cd) and gets available on various catalogues. After that, there will be three albums and obtain some good feedback from abroad such as these interviews and chronicles into magazines as The Mick (England), Elegy Iberica (Portugal) or Rock & Folk (France).

 After working with a band that will result two other albums and several concerts in France (many festivals, the first part of the American band The Crüxshadows and the Swedes The Dead And Living), the album “Gloom Over This Hope” (12 Tracks) will be available through iTunes, amazon, emusic, Deezer… and CD album will be on sale through the Bandcamp site in 2014. The song Midlife Crisis appears on a digital compilation Gothic Rock Around The World 6 through Sombrati Records and Requiem appears on CD sampler of the Russian magazine Bunker Magazine. December 2015 and april 2016 the songs Nocturnal Romance, Midnight Serpen and Vampirised appear on compilation “Messages Beyond Dark Dreams 1, 2 and 3” from Russian label Darkpage.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*