Newsfeed

Ember Sun: Gothic funeral doom project…..

Ember Sun – On Earth And Heaven

Aural Music is satisfied to announce the signing of gothic funeral doom project Ember Sun from Greece. The band is releasing their new album, titled On Earth And Heaven, on October 22 via code666, the cult sublabel of Aural Music.

 The band commented about the signing:

«When code666 contacted me and propose to release my debut album, it was like I was dreaming that such a label wanted to join their roster. It’s a blessing to us that this respected label believed in us». Now Ember Sun are ready to uncover the deep, primordial feelings of sorrow, sinisterness, and solitude under the banner of Code666.

Ember Sun is the new solo project born in 2021 of Lorthar (founder/ex-member of black metal band Order Of The Ebon Hand from Greece, playing atmospheric funeral doom death with influences of gothic scene. Lorthar has been and still is a member of several bands in the metal music scene and also on ambient style bands. Ember Sun is a mix of all the music styles haunting Lorthar’s temperament.

On Earth And Heaven is a hymn of solitude and sorrow. It expresses the fear of reaching our end; the despair of not seeing again all those we loved or hated; the incomprehensibility of being devoid consciousness; the sorrow of never seeing the dawn again.

Track list:

1.            Swallowed Back into My Sorrow 09:36    

2.            Respawn             04:44    

3.            On Earth And Heaven     09:21    

4.            Ember Heart of Me         05:37    

5.            The Chapel         05:35    

6.            My Essence Fades in Time            10:27    

Total time:

45:20    

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*