Newsfeed

Karnivool: You asked for it, you got it!

Karnivool – Decade Of Sound Awake

Forced to cancel most of their Australian Decade Of Sound Awake tour, Karnivool took their full touring production into the Heath Ledger Theatre, Perth to perform their seminal, platinum selling second album Sound Awake in its entirety for a special live streamed event. Here are the song Simple Boy from the original album,

You asked for it, you got it. Karnivool have officially confirmed a Blu-ray release of their Decade Of Sound Awake livestream performance on December 10, 2021.

Shot in a venue singled out for its incredible contemporary design and unique acoustic properties, the historic performance includes a full run through of the Sound Awake album, key songs from their other albums (including fan favourite ‘Fade’, captured on film properly for the first time), and some new material.

Within hours of the May 12, 2021 broadcast, they’d had an avalanche of requests from their global fanbase for a physical version of the visually stunning concert. Never intended for release but with online clamor hard to ignore the Decade Of Sound Awake Blu-ray will be available to buy from December 10.

 Decade Of Sound Awake tracklist:

Simple Boy

Goliath

New Day

Set Fire To The Hive

Umbra

All I Know

The Medicine Wears Off

The Caudal Lure

Illumine

Deadman

Change

Fade

Roquefort

Aeons

All It Takes

Some facts about Sound Awake:

Sound Awake is the second studio album by Australian prog band Karnivool, released in Australia on 5 June 2009. At the J Awards of 2009, the album was nominated for Australian Album of the Year.

At the 2010 West Australian Music Industry Awards, the album won Most Popular Album.

The album follows a four-year gap since their debut studio album Themata in 2005. Sound Awake was produced by Forrester Savell (The Butterfly Effect, Dallas Frasca) and recorded at Perth’s Blackbird and Kingdom Studios over several months. It was later mixed at Melbourne’s Sing Sing Studios and mastered by Tom Coyne (DJ Shadow, The Roots) at Sterling Sounds in New York City.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*