Newsfeed

Seven Nines And Tens: Features some new stylistic touchstones…..

Seven Nines And Tens - Over Opiated In A Forest

Vancouver In British Colombia has, wood processing, mining, tourism, entertainment industry and high technology important industries. In addition and more important the town has the band Seven Nines And Tens!

Musically progressive and sonically expansive, Canada’s Seven Nines And Tens signed to Willowtip Records earlier this year and will release Over Opiated In A Forest Of Whispering Speakers on January 7, 2022. The track I Come From Downtown,

Over Opiated In A Forest of Whispering Speakers still features the sounds on which the band made their name (post hardcore, shoegaze, progressive rock, and math metal), but features some new stylistic touchstones, such as 70’s hard rock, classic rock, and more traditional metal styles. All in all, Over Opiated In A Forest of Whispering Speakers aims to be one of the finest metal albums to be released in 2022 and a career highlight for the band.

Over Opiated In A Forest of Whispering Speakers marks the first time that band founder/songwriter David Cotton wrote lyrics/sang vocals on a Seven Nines and Tens record. The band was never intended to be instrumental and the addition of vocals coupled with the tightest set of songs of their career seems to have elevated the band’s sound to another level. In writing the record the band performed live with a ton of acts including Minus Te Bear, Alcest, Pinkish Black, Nothing, Elder, Astronoid, Royal Thunder, and many others. The new album marks the arrival of the Seven Nines and Tens sound. The track Popular Delusions,

«Seven Nines And Tens are about to shake hands with an entirely new audience. The Vancouver-based post-whatever-you-got anti-genre purveyors have inked a deal to release their cumbersomely-titled third full-length — deep breath in — Over Opiated In AForest of Whispering Speakers, through Western Pennsylvania imprint Willowtip Records, who are more known for doling out grind and various other forms of extreme metal than heavy or experimentalist rock, but have always had an ear for the forward-thinking». – The Obelisk

Seven Nines and Tens’ third album, Over Opiated In A Forest of Whispering Speakers, is the follow-up to their 2012 debut album Habitat 67, sophomore album Set the Controls for the Heart of the Slums, and 2019 career-spanning cassette boxset Satisfy the Faction.

Album Credits:

Over Opiated in a Forest of Whispering Speakers was recorded at Raincity Recorders in Vancouver British Columbia (Canada). The album was written by David Cotton (guitar/vocals) and was produced by David Cotton, Matt Roach, and Adam Vee and mixed and mastered by Adam Vee.The album cover was designed by Ahmed Emad Eldin. Eldin’s most well-known work is the cover of the 2016 Pink Floyd Endless River album. The Seven Nines and Tens logo was designed by Conrad Keely, and the layout for the record was done by Sage Davies.

Line-up:

David Cotton (Guitar/Vocals)

Maximillian Madrus (Bass)

Alexander Glassford (Drums)

Band photos by Milton Stille

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*