Newsfeed

Paradise In Flames: Using death and black metal as its vehicle.

Paradise In Flames – Act One

I’ve heard of Adam and Eve in Paradise, but never that place was very hot and in flames! Paradise In Flames is an old band formed in 2002 and aiming at confronting established ideas using death and black metal as its vehicle.

In 2003 the band became the talk about in the metal scene of Minas Gerais with the release of its first hit, Empire In Ashes. The following year, with the release of the EP, Devil from the Sky, the band started its participation in major concerts around the state, and in 2005, it kicked off its first countrywide tour, worth mentioning the Ceará state festival, ForCaos. The first album, Homo Morbus Est, was released in 2006 and distributed by Democratic Records Brazil, together with MDR Records in Portugal, with over three thousand copies printed. In 2007 they set off on its largest tour with more than 30 dates throughout 15 states around Brazil, joining the band Krisiun for three gigs in the northeast.

The second album, Labirinto De Metáforas, was released in 2013 on all digital platforms and was surrounded by a complex, dense theme which immensely pleased the media. In 2018, the band released its first video; Hell Is Now, which is also the title of its single and again distributed by Democratic Records.

In the next year the band surpassed 350K views in its second video: Has Never Seen A World Without Wars. Devil’s Collection is the name given to the third full album, released in 2020 by Your Poison Records (Brazil), Hellven Rec (Portugal) and digitally distributed by Bloodblast (Nuclear Blast).

Now the band are back with the album Act One released a week ago.

Tracklist:

01- Old Ritual to an Ancient Curse

02- Bringer of Disease

03- Evil System

04- Learn from Mistakes

05- Dancer of the Mist

06- The Sinner (Ch1)

07- Delirium (Ch2)

08- Unseen God

09- Dark Pilgrimage

10- The way to the Pentagram

11- Last Breath

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*