Newsfeed

Dikajee: Is out of this world!

Dikajee - Forget~Me~Nots

Russian folk-prog outfit Dikajee is out of this world according to Prog Magazine, and the album Forget​~​Me​~​Nots was released some weeks ago. On that album Dikajee have thirteen skilled guest musicians to carve out the weavings of folk, neo-baroque, neo-classical, progressive rock and whatever she find interesting. Forget​~​Me​~​Nots offers an very interesting and fascinating music and is a journey to create something new and exciting. The music is rather experimental and very nice and with subtle instrumentation and Dikajee“s voice is unique and elegant. The album have as mentioned great musicians and I must admit that João Filipe from Amber Foil, Guillaume Bernard from Klone and not at least Fiona Rüggeberg from Faun is fantastic musicians! Forget​~​Me​~​Nots is brimming with beauty, but a little more power sometimes had probably led to an even better music?!

Dikajee represents both art-rock, prog arrangements, and a real sense of orchestral momentum. Listeners can expect majestic, epic performed by the unique female voice of the lead singer. Dikajee may perform as a duo, as a sextet, and more, experimenting with the sound live and in the studio. The moods of Dikajee’s songs are melancholy and yet life-affirming. They are imbued with joyful spontaneity, fragility, and pure beauty!

Tracklist:

1. Forest (5:07)

2. Lily Of The Valley (5:57)

3. Millions Of Flashes (6:38)

4. River Rite (7:13)

5. Dead Garden (4:10)

6. Misery (2:32)

7. Scriptwriter (3:11)

8. Glorious Beautiful Magical (5:40)

9. Gloomy Flowers Blooming (8:16)

10. Something Mystique (5:55)

Total Time 54:39

Line-up:

Dikajee: vocals, backing vocals, Nord piano/grand piano (3,4,5,9,10) synths (4,5,6,7,8), glockenspiel (3, 4), Wurlitzer (10), strings arrangments

Artis Orubs: drums (1,2,4,5,6,8,9,10)

Benjamin Baert: drums (3,7)

Zoltan Renaldi: bass, fretless bass, double bass

Fiona Rüggeberg (Faun): bagpipes (9)

Guillaume Bernard (Klone): electric guitars (5)

João Filipe: acoustic guitars, electric guitars, beautiful noises (2,6)

Alex Nekrasov: acoustic guitars, electric guitars (1,3,7,8)

Gulia Naumova; violins (1, 2, 4, 8, 9)

Victor Sankov: acoustic guitars, vocals (9)

Gulia Naumova: violins

Dmitriy Irinovich: Wurlitzer (1), synths (3,8), priceless advice

Alexander Kozlovsky: cello

Ilya Razin: guitar (4)

Description/Reviews:

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*