Newsfeed

Noisecide: Seamlessly synchronizing with the intense vibe of the instrumental accompaniment.

Noisecide - Killer Instinct

Noisecide is my first encounter with a band from Paraguay, and it is a pleasant acquaintance with talented musicians. The single Falling Upwards lasts around four minutes and sits at a steady 120bpm. The track commences with a thirty-two-second intro that sets the tone for the vocal line. The vocal color is stylistic and emotive; seamlessly synchronizing with the intense vibe of the instrumental accompaniment. The foundational bass, distorted electric guitars, steady percussion and electronic elements combine to provide the perfect platform for the vocal.

Noisecide focuses on creating distinctive and diverse music that combines elements of industrial, electronic music, and heavy rock. The track Killer Instinct,

Their most recent single Killer Instinct begins with a filtered-out synth, which quickly evolves into a full-on arrangement with a blend of electronic and heavy rock influences. The drumbeat is powerful and relentless, giving the song an industrial edge. The vocals are heavily saturated and effected to match the mood of the instrumental to perfection.

This song comes highly recommended if you are a fan of artists such as Atari Teenage Riot, Marylin Manson, Dead Rituals, Tool or Nine Inch Nails, only to name a few. Having said that, Noisecide can hardly be closely compared to any band out there, because they succeeded in carving their own aesthetic and the essence of their sound. The combination of gnarly synth tones and massive walls of distorted, down-tuned guitars really speaks for itself!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*