Newsfeed

Fabulae Dramatis: With lots of fun and lots of work!

Fabulae Dramatis - Lead Astray - Indigo

A man had an infinite void in his life. He didn’t know how to understand his own emotions and needed to fill that emptiness with what could be the ideal image of himself. The track Lead Astray – Indigo from the Belgian progressive/avant-garde metal Fabulae Dramatis.

«The band states, We had a blast producing and making this video. Lots of fun and lots of work! We are very proud of it and very happy to share it with you all today. Enjoy this video clip and please let us know what you think and how you feel about it. And if you like it, please share it!».

After two full length albums and one single in 2020, Fabulae Dramatis brings us today a new release: Lead Astray •|• Indigo which is the follow up of The City (Translucent) and second single of their upcoming record.

Fabulae Dramatis is a metal act of heavy world music that takes the audience on a journey with different passages full of heaviness, intensity, and dramatism. The band has a sound that is both vast and intimate, one that transcends the traditional boundaries of the genre. Award winner for Best Costume at the Rome Music Video Awards 2021, for Best Sound & Music Wild Sound Film Festival Canada/USA 2020; and places as finalist and other official nominations from other film festivals in England, Germany, Ireland, France and Italy (2020- 2021).

Two full lenght Om (2012) & Solar Time’s Fable” (2017). The third album is currently in the making with two singles out, The City (Translucent) and Lead Astray – Indigo. Their music was described by Classic Rock Society magazine as having «deep thought and insular attention” paid to it with “the spirits of Zappa and Beefheart».

Director’s statement: «This is my final work for the fifth year of the film school at the Royal Academy Of Fine Arts! The fifth studio video clip that I proudly share with my classmates of the Royal Academy of Fine Arts, Antwerp, the film crew, my bandmates Fabulae Dramatis,  the Fabulae Dramatis ‘ production team, friends and the artists involved. I invite you sincerely and warmly to enjoy this short film».

The song talks about emotions! Something we don’t actually share that much nowadays or talk too much about it.” Isabel.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*