Newsfeed

In Mourning: Harking back to the sound and era called Gothenburg metal.

In Mourning – The Bleeding Veil

The album Bleeding Veil from the band In Mourning is out now by Dalapop (digitally and on CD). The LP edition will be released on February 18th (2022) due to worldwide manufacturing problems. The album will be distributed by Bengans Skivbutik. The track Thornwalker,

In Mourning is a Swedish melodic death metal band Opeth, In Flames, and Dark Tranquility despite having come from a more gothic metal background. The band was founded in 2000, and developed a quite progressive take on death metal and a very melodic approach harking back to the sound and era when such music from Sweden was called Gothenburg metal. Bleeding Veil is In Mourning`s  sixth effort. The track All The Behest Of Night

Lyrics:

At night we bathe in worry and unrest

Our fury kept by the silent wall

With cloven hoof and lightning tongue

The forbidden slithers here, in these halls

The rivers of night run through the gardens

Like ravaging horses cut from their shackles

Their presence feeds from temptation

The unclean has no blood on his hands

Pristine in fur and ivory horn

Are we lead onto his mighty blade

Or do we choose to bleed upon it

Can you hear it call

Surrender to the night

Lead by guilt and desire

Temptation will be your fall

Beneath the veil

Wallowing decadence

With solemn power

Spraying like blood on our faces

Cleansing our hearts from their burdens

A sense of desire will lead us astray

Your eye like a mirror

Devoid of untrue colors

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*